söndag 27 maj 2012

Indiskt hårprojekt

För några dagar sedan gjorde jag en mycket lyckad hårinpackning bestående av främst Neem, men också Cassia, Amla och några essentiella oljor. Målet var att få bort så mycket eksem och irriterad hårbotten som möjligt. Hittils är det endast henna som långsiktigt lyckats med att hålla min hårbotten glad och lycklig, men jag har tröttnat på färgen och är dessutom för lat för det heldagsprojekt en hennafärgning innebär.

Så efter att ha låtit inpackningen sitta i en timme i håret (samt ansiktet, blev lite över så det var väl lika bra att ta en ansiktsinpackning när jag ändå var igång. Tur att hunden är halvblind, annars hade han nog skrämts av en så geggig, konstigt luktande matte), tvättade jag ur den med så lite schampo som möjligt. Då vissa av dessa örter kan vara lätt uttorkande, masserades även lite arganolja in efter urtvättandet.
Resultatet var inte perfekt, men eksemet försvann till stor del och hårbotten lugnade sig. Kliandet minskade också kraftigt. Allt detta varade under cirska 3 dagar innan det sakta började komma smygande tillbaka, vilket dock är 3 dagar längre än de produkter jag testat som också ska bekämpa alla hårbottenproblem.

Därför ska jag nu inleda ett nytt regimen för hårtvättandet. Som schampo ska jag testa Shikakai + Tulsi + Neem, med en extra superstor inpackning av Neem + andra godsaker lite då och då. Balsam blir äppelcidervinäger som vanligt.

Hoppas projektet blir lyckat. Annars ska jag gå till närmaste Neembuske och framföra ett tydligt kundklagomål!

2 kommentarer:

  1. Kan du skriva llite wikipediafakta om Neem och de andra godsakerna?

    SvaraRadera
  2. Hej Kritkatten!
    Saknar dina underfundiga inlägg!
    Kram, lchfgott

    SvaraRadera